1 januari

Vaknade en aning emotionell idag.. jag reagerar alltid på sånt som nyår, men samtidigt känner jag en glädje över ett nytt år och en ny energi av bara tanken på en ny tom bok med blanka blad att fylla (mer om det i nästa inlägg). Jag insåg också att det bara är två månader kvar tills jag kan kliva ur helvetet jag befinner mig i. Kommer ta en lång semester och månaden där på påbörjar jag en ny mammaledighet.

Jag steg upp, tog på mig morgonrocken, bryggde lite kaffe, andades frisk luft i fönstret (något med kylan känns så soothing) och sen kröp jag och barnen ihop framför tv:n och tittade på Mr Bean. Min pappa tittade alltid på Mr Bean vid jul/nyår när jag var liten och jag älskade det. Barnen tyckte också det var sjukt roligt, speciellt Gabriel.

En kvällspromenad. Till nästa år ska jag köpa såna stora tomtebloss.

Jag har en jobbig smärta som bara blir värre sen ett par dagar. Den mensvärks liknande smärtan är nu mer en huggande smärta precis ovan för blygdbenet och det strålar ut mot höfterna, korsyggen och ner mot benen. Och fy fan vad jag har ont i skinkorna haha Att sitta upprätt är mest plågsamt just nu och jag går i slowmotion. Att ligga på sidorna är det enda som är smärtfritt. Jag förstår nu att det är foglossning (det har även min nya mammagrupp konstaterat haha älskar att det finns grupper för allt!). Med Gabriel hade jag grym foglossning som satte sig i höften och mitt ena ben la av, fick gå med kryckor under graviditeten och hade problem i ÅR efter med min höft. Hjälpte inte direkt heller att bli tätt gravid med Isolde. Hur som helst, jag tar det lugnt idag. Tanken var att jag skulle göra min vanliga nytt-år-städning och plocka bort allt julpynt, men det får vänt eller så får Juan ta det imorgon.

Gillar