5 år sen idag

Tänk att idag för fem år sen åtta på morgonen gick mitt vatten och sen kämpade jag med värkar som fick det att svartna för ögonen fram till midnatt tills Gabriel kom. Det är fortfarande svårt att tänka på förlossningen eftersom den gick som den gick, men försöker att inte tänka för mycket på den biten. Försöker istället minnas det fina, stunden när han kom. Jag kände mig som den starkaste och den lyckligaste på jorden. Jag kommer ihåg det som igår. Juan såg honom först och sa ”han har lockigt hår som min farsa”, han lät så glad och barnmorskorna skrattade. Sen fick jag honom direkt på bröstet och jag viskade bara om och om igen ”jag älskar dig så mycket” och grät. Och jag minns att jag tänkte att hans panna var så mjuk.

Enda bilden jag har innan jag rullade in på operation. 16 h med värkar utan smärtstillande och en krystfas på nära på 2 h.. Tänk vad vi kvinnor kan, hur starka vi är. Men tiden efteråt var extremt tuff. Det är svårt att ens tänka på det.

I fem år har jag haft världens svårast och tuffaste jobb - mamma. För det är det, även om det låter som en klyscha. Början är egentligen the easy part - det svåra är när när uppfostran kommer in i bilden. Då förstår hur omfattande ”jobbet” är. Hur mycket ens egna personlighet spelar in. Det finns inga perfekta föräldrar, det är ett 24-7 jobb och bra som dåliga sidor av en kommer komma fram vare sig man vill det eller ej. Man ska vara snäll mot sig själv, man är bara människa. Men man får samtidigt aldrig glömma att man har en skyldighet att lära sig på vägen det som behövs för ens barn. Man behöver inte vara perfekt, men man behöver göra sitt allra allra bästa och sätta barnen före i alla lägen. Barnen bär noll ansvar, de är inte de som satt sig själva på denna jord. Det löfte gav jag mina barn som nyfödda och än idag håller jag det. Jag är inte en perfekt förälder, precis som alla har jag mina brister, men jag ser till att lära mig på vägen och skaffar mig verktygen när det behövs. Jag är stolt över mig själv och jag är stolt över de fina individer de växer fram till.

Gillar