7 månader och börjat ta napp

Som jag förut berättat har Isolde haft noll intresse för napp. Hon blev till och med irriterad när jag försökte. Eftersom hon är en relativt lugn bebis kände jag heller inte direkt behov för napp. Så vi sket i den.

För ett par veckor sen märkte jag att hon börjat suga på allt när hon ska somna. Håller jag henne i famnen så tar hon massa tyg från min tröja, ligger hon i sängen äter hon på filten, har hon mössan på sig är hela rosetten (som man knyter under) i munnen. Och hon suger verkligen med frustration och blir ledsen. Ammar jag blir hon arg, för det är inte mjölken hon är ute efter. Så jag tog fram nappen härom dagen och den fastnade som sugpropp!

Jag blev lite kluven till vad jag skulle göra, hon är ju ändå 7 månader nu. Är det onödigt att börja med napp nu? Samtidigt har jag läst att många barn får ett ökat sugbehov när de är ett antal månader. Efter att ha tänkt på det känner jag att jag går helt enkelt efter hennes signaler som just nu visar att hon vill ha något i munnen. Mår hon bättre av att få somna med napp så får hon ha den. Men hon får den bara för hjälp med att somna. Jag gillar inte när man använder napp som en muteknapp (även om jag också vill ibland, trust me). Möjligtvis i bilen eller när man absolut inte kan ta upp barnet, men inte annars.

Hon "valde" mam napp. Elodie vill hon inte ha. Så får köpa en ny till henne. Den mam napp hon har nu är för 0-2 månader..

Gillar