ADHD skillnader mellan kvinnor och män

Lyssnade precis på Lotta Borg Skoglund prata om skillnader mellan flickor/kvinnor och pojkar/män när det kommer till adhd. Hur flickors svårigheter ofta inte märks av på samma vis för att adhd yttrar sig något annorlunda hos oss. Hur flickors svårigheter missas och underdiagnostiseras, då det inte syns lika mycket utåt. Adhd är adhd oavsett kön, men vi har en del biologiska skillnader och det tror jag påverkar i en viss grad. Det är intressant att hon går in på det här med kvinnans cykel också och hur det påverkar adhd:n. Många med adhd upplever betydligt starkare pms än det normala. Väldigt intressant, jag hoppas att forskning går framåt på den fronten.

Lite småtrist i början med corona snacket, men fortsätt lyssna (om ni nu är intresserad), hon förklarar och tar upp det så bra.

Det går inte dela den, men ni kan se den HÄR (LÄNK)

Jag blev i varje fall berörd, bölade inombords. Hade bölat floder om jag inte hade kört med antidepp för tillfället 😂 (extrem pms denna omgång). Det är så skönt att höra någon prata med sån förståelse, höra någon förklara så väl sånt som känns som ingen annan förstår. Känslan av att bara kunna känna igen sig exakt i det någon säger, det lättar känslan av ensamhet.. någonstans finns det någon som förstår precis varför man är som man är. Någon som förstår att det inte handlar om bortförklaringar eller ursäkter, utan en förklaring om hur man faktiskt fungerar. Någon som förstår att man kämpar som in i, men det bara inte syns för omgivningen. Att gå genom hela livet och känna sig missförstådd tär enormt på självkänslan.

Beställde hem henne bok också precis.

Gillar