Akuten

Gud. Vilken dag. Juni började kräkas igår natt. Helt brutalt. Sen höll det på hela dagen också. Har ammat henne och gett vatten, men allt åker upp direkt. Ringde 1177 som tyckte jag skulle åka in och med tanke på att jag inte ens fick i henne vatten och hon är så liten fortfarande, så jag åkte in med henne.

Först skickade de mig till kväll & helg mottagning och där sa de att jag skulle vänta utanför till kl 17 och ringa och boka en tid då (klockan var då 15:30 typ). Jag kan inte stå på fullt allvar ut i regn med en 8 månaders bebis som kaskadkräks (?!) Så jag går tillbaka till akuten och ger mig inte. De tar in mig och gör en minimal undersökning och hintar typ flera gånger som att jag kommit i onödan. Jag brukar behålla lugnet när barnen är sjuka, det är väldigt sällan jag har åkt in. Detta är inte direkt mitt första barn heller, jag har ju en del erfarenhet av sjuka barn. Men ändå blir man dumförklarad över att man ens gick dit. Precis när jag ska gå säger hon på akuten ”Det här gick som på en räkmacka, detta var extra service” med undertonen av att jag kom i onödan och stänger dörren innan jag ens hinner reagera.

Jag är verkligen inte någon som klagar på vården. Jag tycker de är änglar som jobbar med sånt. De flesta jag stött på har varit helt underbara. Men denna gång var det under all kritik. Synd jag inte hade den där räkmacka, då hade kärring jäveln fått den i huvudet. Jag vet, jag vet, jag är super barnslig. Efter noll sömn och kräk-fest är mitt humör inte direkt på topp 😑

Juni sover en stund nu. Jag ska passa på och duscha, få bort dagens kräk-doft 🤢 och äta. Sen ska jag nog försöka sova om det går. Är helt färdig. Men jag ska inte klaga. Juni min stackars lilla tjej mår hundra gånger värre. Tycker så synd om henne.

Gillar