All the youth in the world will not save you from growing older

Jag skrev ett tag sen ett inlägg om självsäkerhet ju äldre man blir (länkar till inlägget ikväll). Jag hade lagt till en till punkt på min mentala lista över insikter jag fått de sista åren. Bland annat att respektera sin kropp och inte tillåta sig själv att klanka ner på den kropp man har som bär en genom hela livet. Visa sig själv och sin kropp istället respekt genom att ”välja” bort alla såna idiotiska tankar och välja att inte lyssna på andras kommentarer. Well, jag har kommit på en grej där jag inte följer min egna princip. Det är det här med att åldras.

Jag har aldrig förut känt av eller märkt på mig att jag blivit äldre förrän typ efter att jag blev 30 och fick barn. Den sista tiden har det satt sig i mitt huvud och ibland känns det som det är det enda jag ser när jag tittar på mig själv. Min kvinnlighet är viktigt för mig. Det är det väl för de flesta kvinnor. Men jag måste få det ur mitt huvud att kvinnlighet och att se ung ut hänger ihop. Snarar tvärtom när jag tänker på det objektiv utan att relatera det till mig själv. Hur som helst, när jag steg ut ur bussen idag på vägen hem bara det kom som en självklarhet till mig - jag måste lägga ner allt detta dumma ålderstänkande. Det är dags att släppa på den osäkerheten. Det är dags att visa mig själv och min kropp respekt på den punkten också. Det är dags att se mig själv som vacker oavsett ålder.

Klanka aldrig aldrig ner på er själva. Så fort en sån tanke dyker upp säger ni bara ”fuck off” till den tanken. Sen tittar ni på er själva och tänker bara ”fine as hell” och skiter i allt annat. Och vad ni än gör, never ever lyssna på kommentarer från andra. Stänga av tanken i hjärnan så fort den kommer. Det tar 2 sec för någon att slänga ur en kommentar. Låt den
inte fastna i din hjärna i år efter det. Detta är mitt hemliga recept, jag lovar det funkar. Efter lite övning i alla fall. Nu ska jag bara applicera det på ålderstänket också.

Gillar