Älskar jobba hemifrån & katt borta

Jag fullkomligt älskar att jobba hemifrån! Är så mycket mer effektiv och blir knappt trött. Jag orkar så mycket mer efter jobbet. Har passat på att umgås extra med barnen ute i det kalla men så så fina vädret. Helt underbart ute!

Det ekar tomt på förskolan. Med det är bra. Bara de som absolut måste lämna sina barn lämnar nu och alla barn är friska (det räcker med snuva så måste de stanna hemma ju). Oron över att förskolorna ska stänga och vilket kaos det skulle medföra, har lättat lite. Jag lyssnade på presskonferensen om att det troligtvis inte blir så och om det skulle bli så att förskolorna stängs kommer de ha någon form av lösning för alla drabbade föräldrar. Jag tycker Sverige hanterar detta bra so far.

Min lilla jobb-hörna här hemma & lunch idag. Hann baka chokladkaka muffins också. Sen blev det mellis ute med barnen efter förskolan.

Barn blir så glad av enkla små ting. Som en mellis utomhus. De stunderna är så stora för de och så enkla för oss att ge de. Man behöver inte ge eller göra värsta sakerna med barnen. Lite fantasi och massa kärlek så kan man få till de mest underbara stunderna.

Till något mindre kul. När vi kom hem igår efter lekplatsen upptäckte vi att Isoldes favoritkatt var borta. Hon blev så så ledsen. Jag med. Den är viktig för henne. Hon tog senast igår en liten filt runt om den så att den inte skulle frysa på vägen till förskolan. Jag sa till henne att katter ofta springer iväg och att den säkert kommer tillbaka, varpå hon svarade ledset ”nej mamma, katten är borta”. Hon somnade ledsen. Jag tog på mig och gick ut och letade runt om i området där vi varit. Gick som en galning där i mörkret med ficklampa överallt och i buskar. Tror jag skrämde livet av två småtjejer. No cat to be found. Men imorse när jag bäddade sängen flög katten bara fram! Skulle kanske kollat lite mer noga (fast jag letade typ över en timme hemma) innan jag sprang ut och letade som en galning haha I alla fall, gissa om hon blev glad när jag kom med katten till förskolan. ”Busig katt som sprang och gömde sig”, sa hon och sen fick katten sitta innanför hennes overall så den skulle bli varm (hennes egna förslag). Min älskade fina tös.

Gillar