Är det en lätt period bara?

Äntligen fredag kväll! Det är ändå lite sjukt att jag har fredagskänslan kvar trots att jag har varit föräldraledig de senaste åren? Men det är ju en så underbar känsla att den sitter väl kvar.

Idag startade vi dagen med memory. Det är lite för avancerat för Gabriel fortfarande, så vi har gjort en egen version av det. Vi lägger plattorna uppåt så får han hitta par. Han tycker det är så kul.

Han fick för sig att ha fleecejacka inomhus halva dagen haha

Vet ni, jag kom på en sak igår när jag insåg att jag har varit hemma hela veckan med båda barnen (ingen förskola för Gabriel) och det har faktiskt känts lugnt och mysigt. Jag känner mig inte lika overwhelmed längre när jag är hemma själv med barnen. Det är tufft och intensivt fortfarande (Isolde har en lite utmanande fas nu dessutom), men det liksom kommer inte lika många stunder längre där jag känner att stressnivån är galet hög. Det känns inte övervägande längre i alla fall, om man säger så. Kanske är det bara en bra period, eller så beror det kanske på att barnen blir äldre och jag mer van. Framför allt är Isolde ingen bebis längre. För min del känns det som att det blir lättare när barnen kan gå själv. Det blir mer att göra, men ändå lättare på något vis. För mig är bebis tiden den absolut jobbigaste, när barnen är så extremt fysiskt beroende av en hela hela tiden.

Barnen känns mer på samma nivå nu dessutom. Det är svårt när man har en spädis och en 1,5-2 åring samtidigt, för de kräver så olika saker och man måste växla mellan att vara på olika sätt. Men nu är båda två små barn och inga bebisar längre och jag kan mer eller mindre vara likadan med de. Inte helt så klart, det kan man nog aldrig, men till en stor del.

Dagens runda efter lunchvilan.

Bara en sån sak som att gå ut. Nu kan båda barnen leka samtidigt. För inte längesen låg Isolde i vagnen och det var projekt med att få henne att inte gråta eller sova under tiden som jag försökte leka med Gabriel på lekplatsen. Så mycket enklare nu.. även om de springer åt varsitt håll..

Nu är det fredagsmys som inväntar! Ha en trevlig kväll

Gillar