Att ta vara på stunderna med barnen

Gabriel är fortfarande sjuk. Ingen feber, men han är dålig i allmäntillståndet, som man brukar säga. Hostar som bara den. Juan fick feber i går kväll också. Känns som vårt hem är permanent infekterat av bakterier och virus typ. En av de jobbigare sakerna med småbarnslivet - att barnen eller man själv konstant är sjuk, mer eller mindre.

Jag och Isolde tog en liten promenad till affären tidigare. Kallt som fan, men vi behövde miljöombyte och frisk luft. Vi pratade massor, sjöng och balanserade på trottoarkanter. Barn har en otrolig förmåga att dra ner en på jorden, få en att känna nuet och njuta av enkla små ting. Jag försöker ta vara på de stunderna. De är bra för både barnen och mig. Sen ett tag tillbaka försöker jag att köra 100 % mobilfritt och stänga av alla andra distraktioner när jag umgås med barnen. Absolut ingen judgement för att man ibland plockar upp mobilen (ibland behövs en 2 minute break för att överleva), men jag märker att både barnen och jag får ut så mycket mer av stunderna när vi stänger ute allt annat. Sen finns det stunder då barnen sysselsätter sig själv och då passar jag på med allt mitt egna. Barnen behöver få vara lite på egen hand också. Gäller att ha en balans i allt sånt, att inte over do it åt ena eller andra hållet.

Motionscykeln - jag beställde den! Längtar så tills den kommer! Har höga förväntningar på både den och mig själv haha Nu är det tvätt dags och sen middag. Hörs senare kanske :)

Gillar