Bad moms

Eftersom vi mammor är så bra på att prata om hur duktiga vi är som mammor, tänker jag nu dela med mig av tre inte så duktiga saker som jag gör ibland. Jag försöker (nästan) alltid göra mitt bästa, men ibland blir det fel och ibland är man inte mer än människa. Antar att jag inte är den enda?

Jag kommer på mig själv rätt ofta att ge bullshit förklaringar/argument. Jag svor innan jag fick barn på att jag aldrig skulle vara en sån förälder som säger sånt. Men man har många principer när man inte har barn. Sen får man barn och verkligheten slår in. Ibland är man bara för trött för att ge någon vettig förklaring. Som när Gabriel vill gunga och vi är på väg hem "vi kan inte gunga nu, gungan har fått fågelbajs på sig" Varför just fågelbajs vet jag inte, men han köper det lite lättare än att "nu måste vi gå hem för det är sent och mamma måste natta er..". Eller när det är dags att stänga av tv:n. Varför, jo "tv:n är mycket sömnig, han ska sova nu". Ja, jag vet, inte optimalt förälderskap..

"Om du är snäll så får du..". Jag försöker verkligen att inte muta. Och jag använder det sällan. Men ibland, när man är riktigt riktigt trött eller desperat, som t ex när jag kör Isolde i vagnen hemma i 100 timmar, hon precis somnat och Gabriel kommer i full fart springandes och låter som tio ungar tillsammans - snabbt som attans för att inte väcka henne flyger mutan ur munnen och vips, sitter han snällt i soffan och väntar.

Och ibland är bara dagen för lång. Jo, vad gör man då, man nattar ungarna en halvtimme tidigare Förlåt mig barn, men ibland är mamma sååå trött.

Gillar