Bara en mamma förstår en annan mammas kaos

Ligger här med en hemsk mensvärk. Tog Voltaren nyss. Imorgon ska jag ringa gyn och boka tid. Fattar inte vad som händer med min kropp. Nu på 5:e dagen känns det som mensen kommit igång på nytt (WTF?!). Funderar på om jag inte ska ha spiral, har hört att mensen och pmsen kan försvinna då.

Blid från någon vecka sen

Tillnågot annat. Idag ringde en kund och det kändes som hon var JAG haha Hennes samtal började så här: ”det är kaos, jag är kaos”. Sen fortsätter hon, beskriver sitt ärende och hela tiden skjuter hon in med lite speedad panik i rösten ”alltså min hjärna hänger inte med”, ”det är så mycket med båda barnen och jag bara hinner inte”, ”jag glömmer bort allt hela tiden”, osv - alltså hör ni (!). Det kändes som det var mig själv jag snackade med! Det hon sa och hela hennes tonläge typ, med den där förvirrade adrenalin speedade mamma paniken när man känner att man inte har läget under kontroll. Det fanns bara en sak att säga: ”sister I feel you!”. Okej, jag sa inte riktig så haha, utan jag sa så här från en mamma till en annan: ”Vet du vad, jag förstår dig helt! Jag är också kaos. Kaos i min hjärna och jag kommer inte ihåg något sen jag fick barnen. Så det är ingen fara, vi löser detta”. Jag riktigt hörde hur hon andades ut av lättnad. Det roliga är att jag ringde själv till Försäkringskassan för några dagar sen, helt i panik och yrade om att jag tror jag har gjort fel och snälla hjälp mig jag vill inte bli skyldig en massa pengar haha Och då skrattar tjejen (på ett snällt sätt) och säger ”lugn, allt är okej” och sen förklara hon läget (jag hade fått panik i onödan). Sen fortsätter jag ”men gud va skönt, fick ju värsta paniken för jag är helt borta i hjärnan sen jag fick barn och gör bara tabbe efter tabbe” (minns ni när jag ringde fel elbolag och fick betala 5000 kr? ). Men hon var så snäll och sa hon förstod precis hur det är.

Kvinnor ska stötta varandra. Bara en sån liten grej som att visa lite förståelse i whatever, men bara stötta varandra. Mammor speciellt, we’re in the same fucking boat. Varför döma (som så många mammor tyvärr gör) och inte bara stötta istället? Förståelse och empati, det är guld i en kaotisk mamma-vardag.

Gillar