Barnen är min superkraft

Jag har märkt en sak sen jag fick barn - jag är betydligt mycket mer självsäker. Med barnen behöver jag inta en stark och självsäker roll. Jag är ansvarig för de, jag ska visa de vägen i vardagen/livet och jag är deras röst när de inte själv kan uttrycka den. Det är en roll jag måste ta, oavsett vad, för mina barns skull.

Jag är med barnen mer eller mindre 24-7 (om inte med båda, så i alla fall med en av de). Det innebär att jag är i den här rollen konstant. Det har blivit vardag för mig och det går per automatik nu. Jag är inte alltid den som hörs mest eller får fram det jag vill, men jäklar när det gäller mina barn - då lär du få höra! Det är ingen som får varken trampa på de eller mig. Barnen gör mig så mycket starkare, de är min superkraft.

Men jag gjorde en intressant observation hos mig själv när jag härom dagen var iväg utan barnen. Jag var helt själv och för en liten stund blev jag osäker. Barnen, min superkraft, var inte där. Deras närvaro och energi som sätter igång mammarollen hos mig, var inte där. Det kändes för ett ögonblick som att jag kastades bak i tiden, innan jag hade barn. Men känslan klingade av ganska fort. För man är inte samma person som man var innan man fick barn (inte jag i alla fall). Som en vän sa "man får skinn på näsan när man får barn". Det är så sant och det sprider sig till andra sammanhang utöver barnen också. Den här mammarollen, den är jag nu. Det är en rätt häftig och mäktig känsla.

Bilden är från i somras

Gillar