Completos (chilenska korv med bröd)

Tänkte dela med mig av hur vi gör completos. Det är så enkelt och så gott! Det är min svärmor som har lärt mig (hon hör världens godaste mat). Detta är en förenklad variant. Jag har fått höra att i Chile är de betydligt mycket mer avancerade och supergoda. När barnen blir större vill jag göra en Chile resa och då blir completos det första jag ska äta där!

Anyways, vi kör med vanlig korv som vi kokar och helt vanligt hotdog bröd som vi värmer lite i ugnen (funkar bäst med barnen). Man kan köra med olika tjockare korvar (sjukt gott om man grillar) och mini baguetter.

Sallad strimlas och blandas med lite salt och olja. Tomater skalas och tärnas, lite salt och olja i de också.

Sen gör jag alltid hemlagad majonäs (det är inte completos utan hemlagad majonäs enligt mig). Två äggulor och så häller man pyttelite och sakta olja samtidigt som man vispar med elvisp. Man får absolut INTE hälla olja fort för då blir det bajs av det hela. Mot slutet slänger jag i 1-2 kryddmått salt. Majonäs tar tid att lära sig göra, vet inte hur många gånger jag har fått hälla ut och göra om för att den inte har blivit fluffig. Men numera är jag expert haha

Avokadoröra brukar jag också göra. Mosar 2 avokades, lite olja, citron och salt.

Sen kan man ha andra tillbehör också. Rostad lök t ex. Ketchup har vi också alltid som vanligt.

Detta är som sagt en förenklad variant, men det är så sjuuuukt gott, you have to try it!

Gillar