Dagen sket sig

Tänkte gå ut med barnen idag efter lunch, men det sket sig totalt. Försökte få Gabriel att somna i 1,5 h, men han vägrade somna och bara grät. Samtidigt hade jag Isolde i famnen. All energi sögs ur mig och helt plötsligt var det tid för mellis. Så vi kom aldrig iväg. Och jag är helt slut.

Jag tycker inte längre det är så jobbigt att vara med båda samtidigt, men det här med Gabbes vilor tar verkligen på mig. Han har alltid varit svår med sömnen. Extremt svår. Det ska till mycket för att få honom att somna (på dagen, på kvällen går det bra). Och på sistone är det värre. Han somnar helt enkelt inte alltid. Funderar på att ta bort lunch vilan. Han sover ändå mycket på natten och resten tar han väl igen då. Alla säger till mig att det är för tidigt att ta bort vilan (han blir 2 år om 1 månad). Och visst, det tycker jag egentligen också, han mår bra av lite extra sömn. Men vad ska jag göra om han bara inte somnar?! Får nog sluta tänka ålder och stressa över vad som är rätt och fel och bara se Gabriel individuellt. Alternativet är att låta honom ta lunch vilan senare.. vid 14-15. För då blir han trött, men vet inte hur det påverkar kvällsömnen och om det krockar med förskolans rutiner de dagar han är där.

Hur som helst, nu laddar jag om. Izzy sover. Gabbe sitter lugnt och äter sin macka och jag lagar middag. Nu blir det kväll och tacos. Men ska inte ljuga, jag är så trött att jag ser i kors.

Gillar