Det här med att leva i nuet..

Jag har märkt en sak den senaste tiden. Att hur mycket jag än vill vara en person som lever i nuet och tar dagen som den kommer, så funkar det inte för mig. Jag måste ha rutiner, annars blir inte mina dagar bra och jag mår inte bra av det. När jag jobbar har jag en tydlig rutin varje dag, så det brukar funka bra då. Men när det kommer till helger, semester och nu mammaledigheten, har det varit svårt att få dagarna att bli bra. Men jag har jobbat fram en hyfsad rutin nu och det funkar bäst så för mig.

Men så fort Juan är hemma blir det kaos. Jag vet, det låter hemskt, men det krockar med mina rutiner. Så vi har bestämt att denna semester ska vi inte ta dagarna bara som de kommer, utan vi ska planera och jag ska ha mina rutiner som vanligt. För en del kan det säkert vara stressande, men för mig är det tvärtom. Att leva i nuet har jag nu förstått är individuellt. För mig är att leva i nuet att njuta av alla bra stunder. Och för att få till bra stunder behöver jag rutiner och planering. Visst, ibland funkar spontanitet och allt löser sig, men i det stora hela mår jag bättre med lite planering.

Visst är det underbart när man får såna insikter när man är (snart) 31 år gammal? Bättre sent än aldrig som man brukar säga

Idag blev det sommarlov för Gabriel, sista dagen på förskolan. Så stor min lille kille känns. Vi firade med ett kinderägg och plask ute i regnet (ville dock inte ha sönder kameran så det blev inga bilder på det haha)

Gillar