En hemsk morgon & Kost för hjärnan

Min vecka började HEMSKT. Isolde fick ett extremt vredesutbrott på morgonen (ni vet de där 2-3 års trots-utbrotten). Det var så pass att jag fick skicka sms till chefen ”min dotter gör utbrott så jag inte kommer ut genom dörren, blir sen..”. När Isolde väl var avlämnad på förskolan, tog jag och Juan ut irritationen på varandra istället. Juan snäser av mig och jag reagerar i affekt och säger saker som jag inte borde. Hur kan vi ha sånt tålamod med barnen, vara så lugna och pedagogiska, men ha så lite tålamod med varandra? I bilen påväg till jobbet brast det och jag började böla. Det var jobbigt idag att komma in på kontoret, det gick inte släppa morgonen tvärt som jag brukar och ställa om till jobb-mode. Jag vet att småbarnslivet är tufft och trotsåldern är hemsk (men helt normal). Jag vet att det passerar ju äldre barnen blir (det var samma sak med Gabbe i den åldern). Men trots att man gör det för andra gången känns det så oerhört tufft när man är mitt i det. Och det känns så så trist att det går ut över ens relation också. Det är meningen att vi ska vara ett team i detta. Men allt är fine nu och vi är vänner igen. Lika snabbt som vi blir sura, blir vi vänner igen. Det har alltid varit så.

Även om det blev en jobbig start på veckan, känner jag mig överlag motiverad. Just nu försöker jag få ordning på kosten. Googlat en massa på kost och adhd och detta har jag kommit fram till att jag måste jobba på:

  • Äta regelbundet
  • Äta proteinrikt
  • Fisk!
  • Minska socker
  • Minska alla såna konstgjorda tillsatser (eller vad det nu heter)
  • Mellanmål!
  • Frukt och grönt
  • Kosttillskott - Vitaminer och Omega 3

Jag har svårt att känna hunger när jag är igång eller går på högvarv. Jag ÄLSKAR mat och är något riktigt gott kommer jag äta både min och Juans portion. Men sen kan jag gå hela dygn utan att känna hunger. Konstigt det där, men det beror på hur upp i varv jag känner mig. Ju lugnare jag känner mig, ju mer aptit och hungerskänslor har jag. Det har alltid vart så. Minns när jag var liten och jag sprang runt och lekte eller var mitt uppe i något och sen helt plötsligt ville någon jag skulle äta. Minns hur jobbiga jag tycket alla var - för jag var verkligen INTE hungrig. Det var fucking tortyr när folk ville tvinga en att äta när man inte var minsta lilla hungrig. Hur som helst, googlar och försöker hitta tips och idéer på bra och näringsrika mellanmål som kanske kan funka när jag inte känner hungern. Beställt hem gainer och proteinbars, det ska tydligen vara bra. Vill lära mig göra goda smoothies också. Sånt kan man ju dricka även om man inte är hungrig. Tips mottages :)

Yoga innan på barnens rum (de somnade i vårt).

Gillar