En svacka

Som ni kanske vet har jag haft en lite svacka. Inte så liten egentligen, den höll på ett halvår typ. En del sakers hände privat. Ibland går saker väldigt fort och intensivt, jag agerar känslomässigt på impuls och inte förrän efteråt, when it’s over and done, förstår jag vad som har varit. Men helt ärligt vet jag inte ens om jag än idag förstår vissa saker. En del saker har jag fått klarhet i, men andra inte och vissa saker antar jag att de får ta sin tid att förstå eller figure out. Från att ha varit uppe och svävat, haft energi som för tio ungar, föll allt rakt ner och det senaste halvåret har jag känt mig nere, totalt utmattad och haft noll insipiration eller motivation överhuvudtaget.

I varje fall, allt det ledde till att jag gjorde en hel jävla massa soul searching och jag insåg att många av mina mindre bra egenskaper (eller vad man nu ska kalla det) tog över typ mer eller mindre alla delar av mitt liv. Jag insåg varför jag agerar på vissa sätt och hur mycket det påverkar mitt liv. Jag insåg att jag var (tillfälligt) olycklig, eftersom det känns som jag befinner mig i en återvändsgränd i livet. Det kändes som jag var fast och gick i cirklar och jag fick knappt ihop något. Det blev ohållbart. Jag vet att jag har mycket mer inom mig än vad jag får ut. Jag vet innerst inne vad jag är kapabel till när jag lyckas fokusera. Så jag sökte hjälp. Jag har trott att jag kan ignorera mina problem, att jag kan fixa mig själv, men adhd är betydligt mycket mer än bara koncentrationssvårigheter - det påverkar ALLA delar av livet vare sig man vill det eller ej. Obehandlad adhd (oavsett behandling) kan förstöra så jävla mycket i livet. Jag förstår det nu.

Men så kom hösten. En nystart. Det var det jag beslöt mig för i alla fall. Jag tog tag i saker och ting (med professionell hjälp). Jag valde att göra the most sane thing för först gången på länge - jag valde att fokusera på mig själv. Energin och inspirationen är tillbaka. Det är kämpigt som fan, det kommer det alltid vara - men jag lär mig hur jag ska förhålla mig till allt och hantera det. Jag befinner mig fortfarande i min återvändsgränd - men jag ska ta mig ur den. Jag vet att jag kan. Jag kan, jag kan, jag kan.

Morgonen började tidigt med kaffe i soffan under barnens täcke framför Nyhetsmorgon.

Lite senare passade Nalla på att sno min plats när jag steg upp för att fixa frukost.
Mellanmålstips. Den är faktiskt riktigt god!

Gillar