Ett känslosamt år

Året går mot sitt slut och jag tänker mycket på vad jag har lärt mig i år, vad jag tar med mig som lärdom och vilka insikter jag fått.

Känslor. Jag har skrivit mycket om detta.. men det är stor och jobbig del i mitt liv, det har det alltid varit. Jag har känslor i överflöde. De kommer starkt och intensivt och det är jobbigt att komma över en del saker. Allting känns gånger 10. Vare sig det är bra eller dåliga känslor. Så är det för de flesta med adhd.

Det här året har varit ett känslosamt år på många vis. Jag har gått genom saker som jag inte trodde jag någonsin skulle gå genom och jag var definitivt inte beredd på det. Det har varit sjukt jobbigt att ta sig genom det. Jag har lärt mig att man kan inte vända sida bara sådär. Jag vill gärna tro det ibland, att man kan nystarta över en natt (det är en fin tanke). Men verklighet är inte riktigt så, hur mycket man än vill det. Känslor är som ringar på vatten, de sprider sig åt alla möjliga håll och det tar en stund innan ringarna försvinner. Jag har lärt mig att med känslor behöver man tålamod. Med tiden avtar de, inte lika fort som ringarna på vattnet, men förr eller senare gör de det.. eller man lär sig i varje fall att lägga de åt sidan.

Gillar