Få barnen att sysselsätta sig själv

Har precis läst böcker med barnen. Det var så skönt, de la sig på var sin sida, slappnade av och lyssnade. Haha förmodligen för att de är så trötta nu efter förskolan. Båda barnen gillar Julia böckerna. Nu leker de en stund själva innan Juan kommer hem och det är dags för middag.

Jag har märkt några saker som är viktiga om man vill att barnen ska sysselsätta sig själva en stund. Det är 1) man måste leka med barnen överlag. De behöver se och lära sig hur man kan leka med leksaker för att kunna använda fantasin själva sen. Barn lär sig mycket genom att imitera och utvecklar fantasin därefter. 2) Välja timing. Tyvärr går det inte när som (med små barn i varje fall). Är barnen upp i varv eller något annat, kanske det inte är läge för att ”okej barn, in i rummet och lek själva nu”. Och att även kunna pausa. Man måste vara beredd på avbrott. Blir ungarna kaos är det tyvärr bara till att avbryta och välja ett annat tillfälle. Har märkt att genom att välja rätt timing och visa barnen hur de ska sysselsätta sig, besparar det en mycket frustration och bristande tålamod. Kanske låter självklart, men det är så lätt att glömma när man är helt slut efter hela dagen, bara vill slänga sig i soffan, titta på tv eller scrolla i mobilen i lugn och ro och så slutar det med att man blir sjukt irriterad för att ungarna är på en. Man är inte mer än människa så klart och ibland brister man. Måste finnas utrymme för det också.

Me today :) Älskar den här typen av outfits. Stilrent, elegant och kvinnligt. Matchade med svarta höga pumps.

För övrigt är jag helt slut idag. Humöret är lite sisådär också nu. Har gått och lagt mig två dagar i sträck klockan 20-21 typ (!!), men jag är så trött ändå.

Gillar