Farsdag

Godmorgon! Jag vaknade och yrseln var borta. Men en timme senare kom den tillbaka. Jag är i alla fall inte yr konstant nu, utan det kommer och går. Förhoppningsvis försvinner det snart helt.

Idag är det farsdag. Jag skulle ha åkt i veckan och förberett lite bättre, men i och med hur jag har mått blev det inte av. Jag och barnen fixade i alla fall ett presentkort till Juan på Bokus. Juan läser mycket. Har nog aldrig träffat någon som kan sitta och läsa så fokuserat som han. Han bara slukar böcker i ett svep som att det vore en film han tittar på. Sen fick barnen rita teckningar. Av någon anledning ritade Gabriel en riktigt creepy hand (och ”med naglar” sa han) och Isolde ritade fin abstrakt konst haha Lite rött julsnöre ville de också ha. Måste nog uppdatera den där pyssellådan..

Sen pratade vi också om vad som gör pappa så bra. Jag vill att barnen lär sig att uppskatta och visa uppskattning. De fick fritt säga hur de känner. Vi skrev upp orden och gjorde en fin teckning av det. Gabriel sa ”pappa är så duktig för han sorterar tvätt med oss” och Isolde sa ”min pappa är såååååå fin” haha Mina älskade ungar! Gabriel avslutade med att säga ”vår pappa älskar oss så mycket”. Det gjorde mig glad att höra honom säga det. Vi pratar mycket om att kärlek hemma, vad det är och innebär och vi utrycker det varje dag. Barn behöver höra att de är älskade varje dag. Det gör mig glad att det ger effekt.

​Barnens ord på den där teckningen alltså, inte mina

När Juan vaknar ska jag baka lite scones till frukost och senare blir det en fin farsdag-middag. Ska baka chockladrutor (kärleksmums) till efterrätt. Jag är grym på chockladrutor! Jag lovar, jag gör universums bästa chockladrutor!

Gillar