Feber & strategi egentid med barn

Godmorgon. Det blev en tuff natt. Juni har feber. Alltså funderar fortfarande på om stavningen ska vara Juni eller Junie? Valde Juni, men man kan ju alltid ändra 🤔 I alla fall, hon har haft lite feber i natt och jag fick ge henne alvedon.. som hon bajsade ut typ en minut efter så jag visste inte om något hade tagits upp i kroppen eller om jag skulle ge henne en ny. Hon sov egentligen okej, men jag ställde klockan på en gång i timmen för att kolla till henne. Hon mår bättre nu och ligger och sover. Jag är konstigt nog hyfsat pigg!

Jag lämnade ungarna till skolan/förskolan. Jag och Isolde har varje dag en liten stund ihop innan jag lämnar henne (hon börjar efter Gabbe) och med Gabbe har jag en stunds egentid på eftermiddagen innan jag hämtar Isolde. Hon valde att leka på piratlekplatsen och så pratade vi om spindlar idag (vi såg två gigantiska). Det är GULD för relationen med barnen att varje dag ha en liten stunds egentid med varje barn för sig. Bland det viktigaste för mig i mitt föräldraskap är att kunna ge barnen uppmärksamhet/egentid så att de känner sig sedda, bekräftade och älskade. Jag har lätt för att ge kärlek, men inte direkt lätt för själva fokus-biten, så jag planerar in stunder för att bara prata med barnen där jag kan ge de full fokus. Det är jätte lätt att man glömmer det mitt i vardagsstressen (och det är helt normalt), därför tror jag att planera tid för att bara prata är en bra strategi.

Jag härom dagen.

Juni sover, så jag ska passa på att ”träna”. Jag tränar nu varje dag djupa magmuskler, bäckenbotten och ryggövningar som jag fått från sjukgymnast. Känns som pensionärsgympa, men det är så man får börja efter en graviditet. När jag känner mig starkare i kroppen ska jag gå över till mer normala träning och föröka få in det som en rutin.

Vi ses!

Gillar