Focus plan & my babies are here

Framtiden. Jag tänker mycket på den. Jag känner mig helt färdig med detta kapitel i mitt liv och är mer än redo att gå vidare. Jag längtar efter att få skapa ett liv som passar mig.

Planen nu är:

• Högskoleprovet
• Söka till antingen vidareutbildning psykologi eller socionom
• Parallellt starta eget

Jag tappar lätt fokus. Det är egentligen inte att jag inte vet hur jag ska nå ett mål, jag vet exakt vad och hur jag behöver göra (jag har ett ganska bra utanför-boxen-problemlösande-tankesätt i grunden), men jag tappar bort mig och går vilsen ibland i den dimma som jag ständigt befinner mig i. Ibland glömmer jag bort och banar iväg till helt andra saker, och ibland fastnar jag på detaljer. Det blir så när det går väldigt fort i huvudet på en. Men när jag faktiskt sätter mig ner i lugn och ro, utan distraktioner, då blir det kristallklart och alla lösningar finns där framför mig. Jag borde skapa mig fler tillfällen för den typen av stunder.

Det jag ska göra nu i alla fall är något som jag kallar för focus plan. Det är en form av vision board för att behålla fokus. Min focus plan ska jag sätta upp på dörren till mitt sovrum och varje morgon när jag vaknar ska jag påminna mig själv om mina mål, vad det är jag vill och varför. Och som alltid när man sätter upp mål är det viktigt att specificera hur man ska nå dessa mål, så det kommer också finnas på min focus plan.

Kolla vad som kom idag! Gissa om jag är glad. Ska berätta mer om de sen.

Gillar