Frustration

God kväll mina vänner. Hur har ni haft det idag? Igår träffade jag Lidde på en välbehövlig promenadrunda med massa snack. Sen idag har vi fixat en massa hemma. Blev sjukt irriterad på allt igår. Ibland känns det som man inte hinner med något när man har barn. Allt kändes kaos och gav mig ångest. Både lägenheten och jag själv. Så idag fixade vi en massa hemma och på lördag ska jag till frisören. Längtar! Det känns inte bra när både man själv och ens miljö känns i "oordning".

Och Isolde och maten! Jag lovade mig själv att inte bli frustrerad denna gång. Men efter typ 3 veckors smakportioner med gröt/välling och puréer helt utan resultat kom frustrationen smygandes. Sista dagarna blir hon dessutom irriterad (vänder bort huvudet och blockerar med armarna) och börjar gråta när jag erbjuder mat (och helt plötsligt vägrar hon vällingen i flaska som vi precis börjat introducera). Och jag lovar, det är ingen press eller stress från mitt håll (jag har tagit det så lugnt det bara går, väntat in signaler och gjort allt by the book denna gång).

Jag snackade med Lidde och fick lite ny inspiration till att fortsätta ha tålamod. Det viktiga just nu är inte att hon äter (eftersom jag helammar ändå), utan det viktiga är att hon får i sitt eget tempo lära sig att äta. Jag fortsätter att erbjuda puréer och vill hon inte ha så är det okej. Samtidigt börjar jag också förstå att denna lilla tös har en stark vilja precis som sin storebror och vill kanske inte bli matad. Testade att låta henne äta själv. Gav ett halvt smörgåsrån och en skiva ost, vips var det borta (och jag som trodde att hon inte förstod hur hon skulle svälja) . Så jag tror vi ska börja testa lite plockmat (blw) också. Jag ska inte ge upp på purerna för det finns några burkar hon ändå verkar gilla ibland, men det ena utesluter ju inte det andra. Ska koka lite potatistavar imorgon och se om hon gillar det.

Förra året när jag var tidigt gravid med Isolde. Såg till och med fräschare ut som gravid än nu.

Gillar