Glasögon, naglar & pyssel

Hej på er :) Mår ni bra? Här är det bättre. Gabbe är frisk, men min lilla Izo är fortfarande inte helt hundra. Vet ni vad, Gabbes glasögon blev klara! Tydligen hade de levererats till butiken redan i fredags trots att de sa att det skulle ta 12 veckor. Fattar inte vad de sysslar med. Alla har blivit galna av corona känns det som. I alla fall, nu har han äntligen ett par brillor på näsan! Och jag har dessutom hittat ett till par som är beställda. Ett par lite lättare blå Raybans. Som kattpojken (Gabbes ord).

Första reaktionen när han tog på sig de (trots att han såg fram emot de), var att slänga av sig de och säga ”jag vill inte ha de, jag ser konstigt” och sen ”jag ser massa prickar och ditt huvud är sååå stort mamma” haha Jag förklarade för honom att det tar lite tid att vänja sig. Det är ju trots allt glasögon med superkrafter så lite prickar och stora huvuden kan man se först. Han köpte det och tog sen stolt på sig sina superhjälteglasögon. Det såg himla roligt ut sen när han gick runt i köpcentret och inspekterade allt och skrek “jag ser allt mamma”, han bjöd på lite skratt. Han är så söt min lille kille! Glasen måste vi bara byta ut till tunnare (det gick inte ändra innan de kom). Dessa är rena förstoringsglasen ju, ögonen blir super stora haha De väger en del också. Så fort de andra glasögonen är klara lämnar vi in dessa för byte. Så tips för er med barn som har styrkor på över +6, KÖP TUNNARE GLAS!

Glass efter besöket.

Äntligen är i alla fall glasögon letandet över! Haft enorm beslutsångest och stressat över det. Det är dessutom inte lätt med Gabbe-duracellkaninen i affärer. Han möblerade om halva Synsam, lekte med deras taklampa (don’t ask, han gillar klättra) och gjorde vad som såg ut som break dance på golvet. Min lille kille är en jätte go, snäll och charmig unge, alla säger det, men hans batterier är alltid fulladdade. De får mamma Jojo att bli gråhårig i förtid. Vi (jag) lyckades tappa bort hans jacka också, men tack och lov hittade vi den 😅 Bortsett från det hade vi en sjukt kul mamma-son dag.

Sen idag blev det en sväng in till stan. Fixade naglarna. Idag blev det fransk ombre och något kortare. Trodde att det skulle bli konstigt med ballerina formen, men är så nöjd! Inne i salongen träffade jag en kollega. Kul med lite snack, annars känns den timmen väääldigt lång. Sen känns som det är mer folk i affärerna och på stan nu, eller? Det var ganska många i salongen också. Börjar det återgå till det normala eller har folk bara tröttnat på att vara inne? Undra hur det här ska gå nu..

När jag kom hem blev det påskpyssel med barnen. De var så duktiga. Vad de kan alltså! Märks att de pysslar mycket på förskolan. Jag ritar och pysslar mycket med barnen, men brukar undvika målarfärg i och med att jag har små vildingar. Men det gick faktiskt bra! Ska måla lite oftare med de. Behöver bara köpa en bordsduk att måla på så vi inte behöver använda plastpåsar som underlag haha

Ni ska få se imorgon de fina påskäggen de gjorde när de torkat.

Min käre man kom precis hem, var väldigt gullig och sa älskling jag har köpt lite fina påsktulpaner till dig (finn ett fel haha). Och så gick jag ett påskägg. Igår köpte han påskägg till barnen och jag bara ”var är mitt, don’t you know your wifey?!”. Jag älskar godis, speciellt i barn-format haha Så nu fick jag ett 😁

Gillar