Harmoni & tuffa frågor från barnen

Godkväll! Sitter och trycker i mig vaniljedrömmar (fy fan så gott!) och ska strax jobba lite på min sida. Jag är på strålande humör, känner mig så energisk och hypad inför typ allt.. att hålla på med sidan, jobbet, fixa grejer hemma (yes ni hörde rätt!). Allt känns bara skit kul just nu! Jag mår bara så bra!

Vi testade göra budapest rulltårta igår. Den blev inte så fluffig, men den var sjukt god ändå. Blev perfekt till efter lunch idag.

Jag hämtade barnen idag och Isolde fick med sig hem en tomatplanta som de odlat på förskolan. Jag älskar hur kreativa de är på barnens förskola. Varje dag gör de något kul. Isolde hade dessutom varit på cykelutflykt, gissa om hon var glad. När vi kom hem sprang Gabriel snabbt och fixade en flaska välling till Isolde under tiden jag hjälpte henne på toa. Han gör det själv utan att jag frågar, han gillar vara hjälpsam. Han diskade flaskan, fyllde på med vatten, la in pulver, skakade och sen micrade.. fattar inte hur min unge är så stor nu! Like when did this happen?! Sen gick vi ner till tvättstugan. Gabriel i sin Batman dräkt, Isolde i sin Elsa klänning - planen var att jag skulle fixa med tvätten och de skulle hålla monstren borta med sina superkrafter (det är mycket superkrafter snack för tillfället). Idag var en sån där harmonisk dag där barnen bara var på sitt bästa humör, ingen gick bananas och allt flöt på, det är så skönt med såna dagar. Bara 1 sån dag kan balansera ut typ 10 dagar där Gabbe gör parkour på väggarna och Isoldes galna polsk-chilenska temperament öser ut haha Gud, livet med barn alltså. Underbart, samtidigt som det ger väldigt mycket hjärtklappning.

Gabriel är fotografen.

På kvällen åt vi middag. Båda barnen satt vid bordet (i vanliga fall springer de upp och ner som duracellkaniner). Seriöst, fick jag hem rätt barn idag?! Det blev en sjukt mysig middag och vi satt och pratade om dagen. Gabriel sa då med en allvarlig djup röst "mamma, jag har lärt mig ett fult ord", jag frågade vad och han svarade "corona virus, de andra barnen sa man inte fick säga det". Så då blev det ett litet pedagogiskt snack och en förklaring på barnspråk om vad det är. Det blir mer och mer vuxensaker som jag märker att jag behöver förklara för Gabriel. Han förstår mer nu, lyssnar och frågar. Det är inte alltid enkelt att förklara de stora och allvarliga sakerna. Som mamma känns det som man lägger en stor tyngd på sitt barn och öppnar dörrarna till den riktiga världen - den som inte alltid är så trygg som den man försökt skapa för de som små. Den som kan få en att må otroligt dåligt. Jag får en klump i magen när jag tänker att barnen en dag kommer att vara vuxna och gå genom allt möjligt och den trygga värld jag som mamma ger de nu, den kommer inte existera längre. En puss och kram från mamma kommer inte lösa deras problem. De kommer gå genom saker som är smärtsamma, jobbiga, tuffa, ångestframkallande.. så är ju livet. Och när ens barn har ont, har man trippel ont.. hur ska man klara av allt det som mamma? Okej, nu ska jag hålla käften och återgå till mitt strålande humör haha Så typiskt mig att snurra in mig på deprimerande tankar från ingenstans.

Juan lagade så god spaghetti med köttbullar i tomatsås! (Linas matkasse)

Gillar