Helgen & aktiviteter (barn)

Hej 😃 Helgen har gått undan! Fixat en massa och varit ute och njutit av solen. Ogillar när det går så lång tid mellan att jag skriver, det känns som jag vill skriva en miljon grejer nu och vet knappt var jag ska börja...

Gabriel börjar på fotboll på tisdag. Det känns stort att vi har kommit till att han är redo för att börja på en aktivitet. Det har inte gått förut. Tre av hans små polare från förskolan börjar också och han ville själv nu. Det kändes som en bra idé, då kan han prova på tryggt med sina vänner där. Det här med aktiviteter.. jag har känt en sån press och vet inte hur många gånger jag har fått frågan "har dina barn börjat på någon aktivitet än?". Det är ju lite så med dagens föräldrar - ungar ska aktiveras 24-7 och de ska helst vara redo från att de kommer ut ur livmodern typ. Själv känner jag att man tar det efter barnets mognad och det är helt individuellt hur mycket barnet faktiskt orkar. Gabriel är känsligt barn och nya grupper/miljöer har varit jobbigt för honom - jag har därför anpassat mig och tar alltid saker och ting efter hans egen takt. Han är en väldigt social liten kille med många vänner och tar för sig mycket när han är bekväm, men han är känslig för nytt. Jag vet hur det är att vara ett känsligt barn och jag vet av egen erfarenhet att tvinga fram självständighet ger inte trygga barn, däremot ger trygghet självständiga barn. I alla fall när det kommer till oss känsliga är det så. Och det får lov att ta tid, alla behöver olika tid på sig. Hur som helst, han är verkligen taggad inför fotbollen nu, det är SÅ kul att se! Ni ska höra hur han och hans vänner pratar om det när jag hämtar honom från förskolan. Jag tror det kommer gå bra. Ibland låser det sig för honom och han kan vägrar delta (hur peppad han än varit innan), men vi har pratat om det och jag har förberett honom så han vet lite vad han har att förvänta sig.

Juan var med honom i lördags och köpte fotbollsskor och kläder, gissa om han var glad! Han var så stolt också att han själv hade valt färger.

Jag och Isolde hade lite kvalitetstid tillsammans under tiden som Gabbe och Juan var iväg. Isolde är en så bestämd och häftig unge. Hon började med att säga "mamma, du får tre val; vi gå till Joline, men bara om vi plingar på hennes dörr och hoppar på hennes studsmatta, eller så kan vi gå till farmor, men bara om vi går till hennes hus, eller så kan vi gå till Mobilia till pappa och Gabriel", sa hon i ett svep. Jag föreslog att bara jag och hon kunde gå ut och leka lite först och sen kunde vi g��ra precis som hon ville. Det tyckte hon lät som en bra idé och hon valde slutligen att vi skulle möta upp Juan och Gabriel.

Nu mina vänner ska jag lägga mig, jag är helt färdig. Idag gick dagen åt städ och tvätt och jag fick för mig att tvätta/moppa alla VÄGGAR. Jäklar vad skitigt det blir med barn! Men nu är väggarna vita och rena precis som att de är nymålade. Fråga mig inte varifrån jag fick den energin.

Lite bilder från helgen. Fredags middag & bilder från när vi var ute.

Gillar