Höst och vinterskor till förskolan

Innehåller affiliate-länkar

Det här med skor till förskolan märker jag är ofta ett dilemma. Vad ska man ha? Är de för varma eller för kalla? Satsa på dyra eller budget? Jag vet inte, kanske lägger jag för mycket tanke på det, men jag vill ju att min lille ska vara varm och torr när de är ute timmar i sträck oavsett väder (vilket jag tycker är super!).

Men, jag har kommit fram till att det är ingen idé att satsa några stora summor på höstskor. De används en så kort period och vinterkängorna åker på snabbare än man anar. Ett par vanliga sneakers duger fint till hösten och regnar det har man ju ändå gummistövlar. Jag köpte att par asdyra Kavat höstskor till Gabbe förra året som användes nästan inte alls, gissa om jag var irriterad! Men Isolde kommer få ärva de nu, så de kommer i alla fall till användning. Hur som helst, när det blir kallare funkar varken sneakers eller gummistövlar. Då tycker jag det är värt att investera i ett par riktigt bra vinterkängor. Ett tips är att beställa på nätet, för googlar man lite så hittar man alltid något par med rabatt. Jag har nästan alltid köpt bra kvalitetsprodukter till samma pris som andra "vanliga" produkter.

Dessa från Superfit hade Gabriel förra året. De var bra med vattentäthet, värme och andningsförmåga. Dock passar de barn med normal smala fötter. Min lille har rätt breda fötter och han klagade flera gånger på att fötterna gjorde ont. När vi bytte skor slutade han klaga. Så jag tror det var det som var problemet.

I år blir det nog något av dessa par, finns till bra priser på t ex Sportamore. Jag lägger max 500 kr (och detta är skor som kostar runt 900-1000 ordinariepris). De första har varit bäst i test förra (och jag tror detta) året. De andra låg också väldigt bra till.

Gillar