Hur är ni som föräldrar?

Hej, hur mår ni? Jag har haft en helt okej dag på jobbet. Det är lite roligare nu igen. Bytet av platser gjorde stor betydelse. Jag älskar när saker varieras, även om jag lätt blir sentimental när det gamla försvinner. Jag har också haft TRE DAGAR av normal sömn på 8 h utan några piller. Hör ni!! Jag kan i ärlighetens namn inte minnas sist jag sov så bra. Sömn gör all skillnad i världen. Framförallt märker jag hur mycket mer jag orkar på kvällarna med barnen.

Jag är en ganska rolig förälder om jag får säga så. Jag trodde jag skulle bli föräldern som stod för regler och struktur (fråga mig inte why on god’s earth jag trodde det) och Juan skulle vara den roliga. Men det blev tvärtom. Jag leker mycket med barnen. Vi tramsar och skojar varje kväll. Vi leker de mest fantasifulla lekarna och busar så jag blir orolig att grannarna ska klaga på allt oljud haha Men mina barn skrattar och hemmet är fyllt med glädje och harmoni. Och mina barn får vara sig själva och utforska. Är det inte viktigare än att följa en massa regler? Såklart har vi regler och struktur också. Jag behöver det lika mycket som barnen för att må bra. Men lek, bus, acceptans och kärlek i mängder är det viktigaste har jag insett genom de här första åren som mamma. Det är en sak som jag alltid har tänk när jag får barn med tanke på min egen barndom 1) mina barn ska veta att de är älskade och accepterade 2) mina barn ska känna trygghet och harmoni 3) de ska ha kul. Det är vad jag strävar efter varje dag för mina barn. Och dagar man misslyckas (för alla har vi de dagar som förälder), tänker jag hur jag kan göra detta ännu bättre nästa dag. Juan däremot är den som får rutinerna att hållas när jag brister i rutiner/struktur. Det är jätte bra, även om vi många gånger börjar tjafsa för att han tycker att jag ”lalar runt för mycket” och jag tycker att han stressar en. Men jag antar att det skapar någon slags balans i det stora hela.

Nu ska jag äta mina polarbrödsmackor som jag gjort varma i brödrosten med ost och prickig korv och dricka Oboy, så gott! Men det blev en massa klumpar. Jag har svårt för weirda konsistenser eller när det är något i maten där det känns som det inte ska finnas där (typ som mjuk frukt i yoghurten, fy fan ryser av bara tanken, varför kan de bara inte göra helt slät yoghurt?!), men Gabbe var så söt och sa ”det är chokladbitar i oboyen”. Lite lättare att dricka när man tänker så haha Oboy är ju sjukt gott om man bortser från klumparna. Barn sover nu, Juan spelar och jag ska äta min kvällsmat framför tv:n och kolla kolla på serier och skriva.

Gillar