Hur man har kul när man leker med barnen

God kväll fina! Jag överlevde dagen haha Nej, skämt å sido, men vi hade faktiskt en riktigt rolig dag trots att vi var inne. Det hjälpte lite med smärtstillande idag faktiskt, men vädret sög så vi beslöt oss för att ha kul hemma istället! Vi pysslade en massa och sen kom vi på en lek. Vi lekte att vi var pirater på ett skepp. Vi satte madrassen som vi har under myshörnan så den pekade rakt ut mot rummet. Vi hade sänghimmeln som en del av skeppet och framtill la vi massa kuddar som ringade in oss. Runt om var havet. Barnen älskade det. När det kom hajar (Gabbe uppskattar lite drama nu) sprang de snabbt och gömde sig under sänghimmeln (inne i båten). När det var fritt sprang de ut ur båten och passade på att ”simma”. Riktigt kul var det!

Tyvärr inga bilder då det inte fanns tanke eller tid för det!

Det är inte alltid lätt eller kul att leka med barnen. Fast jag är en kreativ person tänker man ändå ibland för mycket som en vuxen. Och även om jag älskar att leka med barnen för jag älskar att umgås med de, kan en del lekar i sig vara ganska långtråkiga. Men det kan faktiskt vara roligt. Det gäller att 1) stänga av allt annat och go all in i leken och 2) låta hjärnan tänka som ett barn, fantisera hur som, även om det känns ologiskt. Efter ett tag börjar man nästan minnas tillbaka till när man själv var lite och lekte så där. Hjärna kan liksom backa/återvända tillbaka lite till då, om man bara låter det. Vi har ju alla varit barn en gång. Nu menar jag inte att man ska leka non stop med barnen. Jag låter de leka mycket själva också. Tycker det är otroligt viktigt att låta barnen vara ibland. Balans i allt. Men när man väl leker med de, tror jag de uppskattar att man går all in. Man bondar på ett helt annat sätt.

Och till en annan rolig grej! Min bullet journal är här!! Nu är det bara till att sätt igång. Har planerat upplägget än så länge. Lovar att berätta och visa bilder så fort jag är igång!

Gillar