I got pranked

(Skrivet igår.)

Första april och jag blev lurad. Av ingen mindre än min syrra.. först ville jag mörda henne, men sen prankade jag tillbaka henne. Jag fick smset nedan imorse:

Jag, som får världens panik och ville helt seriöst BÖLA (en fucking skola tvärs över Malmö som vi inte ens valt eller känner till och när jag googlar på den ser det ut som bara en barack, wtf?!), skickar det till Juan och inom en minut har jag även ringt upp Malmö Stad. Det är nackdelen med mig, jag har en tendens att agera väldigt fort i affekt när det kommer till sånt här. Önskar jag hade kunnat stanna upp lite och tänka till först (har seriöst lärt mig en läxa efter detta!). I alla fall, på Malmö Stad svarar den snällaste kvinnan och jag lugnar mig och lyckas fråga vad det är för sms. Hon börjar leta i sin dator, men säger att hon inte hittar något. Jag läser sms:et en gång till högt för henne i telefon och då börjar jag koppla - det är förmodligen ett första april skämt. Jag börjar lättat skratta och säger det till kvinnan, men hon är super snäll och säger att hon ändå ska kolla upp det med sin kollega för säkerhetsskull och återkommer.

Vi lägger på och jag frågar i What's App gruppen med mina syskon om det är någon av de som prankat och min ena syrran svarar då ”april april”. Well played sis' - och då får jag idéen om att pranka tillbaka. Jag spelar in röstmeddelande där jag låter jätte allvarlig och bekymrad och säger "ja, alltså det är ingen fara, förstår det var ett aprilskämt.. det är bara det att jag hann ringa till Malmö Stad och de började med en utredning". Jag får det att låta trovärdigt med några extra detaljer och fortsätter i nästa klipp "de sa att de måste göra en anmälan.. något med att det är brott mot myndighet/organisation att utge sig för att vara de och de måste enligt riktlinjer göra en incidentrapport som de skickar vidare en polisanmälan på" och sen ett till klipp "alltså, jag ringde dit nyss, men deras telefontider har stängt så får inte tag på de.. får ringa på tisdag igen och se om det går att reda ut".

Syrran hinner få full panik. Jag har i vanliga fall riktigt svårt att pranka folk, för jag börjar skratta så jag nästan kissar på mig innan jag ens hunnit säga något, men gravid och trött som jag är, kom det ut så j*kla bra och jag lät helt seriös och bekymrad. Jag skriver sen vidare "shit, jag fick ett mail nyss där de vidarebefordrat anmälan till mig", syrran skriver "omg, kan du maila mig den" och jag svarar "ja, skicka din mail så ska jag vidarebefordra den direkt till dig.. men shit, det står att för lagbrott av falsk användning av organisations namn är det 20 000 kr böter eller upp till 2 års fängelse". Sen kunde jag inte hålla mig mer och spelade in ett "april april meddelande" HAHA Så.. vi blev båda prankade av varandra på 1 april. Så kan det gå.

Jag ringde tillbaka till Malmö Stad och förklarade (så hon inte skulle lägga mer tid på att kolla upp sms:et), både hon och hennes kollega började skratt, "vilken humor syrran har", sa de fulla i skratt. Ja, vi Felcen*****s har ju lite sjuk humor ibland 🙄 Ni vill inte veta vilka dumheter vi gjort bara för det har varit roligt.

Gillar