I got shamed

Idag blev jag shamed för att jag har långtidsammat (om man ens kan kalla det det, för mig är 1,5 år inget utöver det vanliga). Råkade nämna det och då fick jag höra ”Sluta upp med det!” och ”Hon är ju 1,5 år!”. Jag nämnde att jag skulle sluta amma och jag antar att det gjorde att hon kände att hon hade friheten att komma med sin åsikt.

Eftersom det är en känslig punkt gick tyvärr kommentarerna rätt in. Jag tog åt mig och skämdes i stunden och började halvt förklara mig. Fan, får spel på mig själv! Jag vet ju att jag gör vad som känns rätt för mig och mitt barn. Efteråt tänkte jag att jag borde hålla tyst om att jag fortfarande ammar, men va fan, varför ska jag behöva dölja det?! Det är mitt val, precis som någon annan väljer att inte amma. Är så trött på kvinnor som dömmer. Man behöver inte tycka lika, but don’t fucking shame me.

Som jag skrev ovan så ska jag sluta amma, nästa vecka har jag bestämt. Men inte för att det är för länge och för att vissa tycker man borde, utan för att det känns som både jag och Isolde är redo för ett avslut nu. Men mer om det nästa vecka i ett separat inlägg.

Oredigerade bilder :) Gabbe ville fotas med mig idag.

Gillar