IKEA & att vara mer toleranta mot varandra

Var på Ikea idag. Gabriel fick en ny säng. Han var så glad! Han fick välja mellan två olika modeller av sängar och sen fick han välja själv ett påslakan. Efteråt satt vi och åt/fikade. Vi hade riktigt kul idag (minus Isoldes ena utbrott, hon har minst sagt ett hett temperament ). Det var lättsamt och vi skojade en massa. Kändes som vi förr.

Jag vet inte riktigt vad det är.. men det är så mycket roligare på sistone. Kanske för att barnen är äldre. Gabriel är lättare att ha med sig ut. Han är rolig dessutom, vi dummar oss och skojar en massa (Gabriel tar efter vår humor märker jag). Fram tills nyligen har det känts som survival mode när vi har gjort saker med barnen, men idag kunde vi faktiskt njuta av det också. Och kanske för att jag och Juan har jobbat mycket på hur vi ska hantera saker och hur vi ska kommunicera med varandra. Vi försöker samtidigt ha en mer tolerant inställning mot varandra. Man blir irriterad på varandra ibland när stressen blir hög med barnen - men så får det vara, det är inget att bli arga på varandra för eller behöva diskutera/reda ut sen. Det är bara till att släppa det. För helt ärligt, det är inte mänskligt den stress som man ibland utsätts för när man är med barnen och det vore ett under om man inte blev irriterade på varandra. Självklart försöker vi att minimera att bli irriterade på varandra och hantera stressen bättre, men ni med små barn vet hur intensivt det blir ibland och det bara går inte, det är näst intill mission impassible. Därför får man också ha en tolerant inställning om man ska få saker och ting att fungera under småbarnsåren.

Kul hade vi i alla fall och ännu roligare var det att se Gabriels glädje när vi monterade upp sängen. Han fick dessutom ett nytt gosedjur (en hund) och han var överlycklig! Jag grät dock när vi tog ner spjälsängen. Det kändes stort. Gabriel, min lille bebis, den första jag fick uppleva spädbarnstiden med och helt plötsligt är han en stor kille.

Nu mina vänner ska jag och mannen min ta ett glas vin och njuta av kvällen. Lite balkonghäng först tror jag. Ha en trevlig kväll, det ska vi ha!

Gillar