Inga blöj eller välling barn mer

Det har varit förändringar för barnen under sommaren. Jag är inte den föräldern som brukar avslutar saker bara för att barnet är i en viss ålder, utan jag låter det ske av sig själv när barnet är redo eller när det behövs. Nu märkte vi att Isoldes nattböja var torr ett antal morgnar i sträck, så vi testade utan böja och sen två veckor är hon helt blöjfri. Vi har med andra ord inga blöjbarn längre! När man har bytt blöjor och skakat vällingflaskor i typ 5 år kan jag säga att detta känns som ett halleluja moment!

Nu ska vi beställa ny säng till Isolde. Hon har önskat sig "allt rosa mamma, allt allt allt rosa". Hon valde såklart en rosa säng och påslakan med hjärtan.

Sen vällingen.. jag tycker välling är guld! Med Gabbe har det fungerat super. Han har druckit morgon och kväll utan att det har påverkat maten och utan tjat om det under dagarna. Men med Isolde (oh lord!), hon har varit som besatt och det har stört maten. Så nu under sommaren förberedde vi barnen på ett avslut och det gick grymt bra! Ett par dagar var det jobbigt för Isolde, men hon släppte det mycket snabbare än vad jag hade förväntat och nu äter hon mycket bättre. God alltså, mina barn känns så stora nu! Fast det är de egentligen inte, Isolde är ju bara 3,5 och Gabbe är 5.

Gillar