Ingen har tur (min förhållning till kroppen)

Jag får ofta höra kommentarer som ”sån tur du har som är smal”, ”tur du har som inte förändrats efter barnen” och liknanden. Det roliga är att det verkar inte finnas någon vikt eller kroppsform i vårt samhälle som är acceptabel. Om ni visste hur många rentav elaka kommentarer jag fick som yngre för min vikt. Hur dåligt jag mådde över det och hur jag hatade att vara smal. Jag hade sån komplex för det. Tror jag testade allt som fanns för att gå upp i vikt. När man är ung och inte har världens bästa självkänsla till att börja med, är man som en svamp när det kommer till elaka kommentarer. De sugs in och fastnar. Jag är nöjd med mig själv idag och jag gillar hur jag ser ut, men det tog mig många år till att helt enkelt komma till insikten att 1) jag är som jag är, this is how God made me och det kan jag inte förändra direkt och 2) jag DUGER precis som jag är.

Mina graviditeter/förlossning har heller inte varit lätta och det tog mig 3,5 år att hitta tillbaka till mig själv. I vuxen ålder har jag därför fått en till insikt, punkt 3) RESPEKTERA DIN KROPP (!). Den här kroppen har skapat inte mindre än 3 barn. Burit på barnen, fött barnen, snittats och burit ännu mer. Ammat (håll i er) totalt i 2 år och 10 månader! Den här kroppen har varit genom något så oerhört tungt och självklart har det satt sina spår. Det syns på min kropp att jag har burit på barn, att jag har ammat, osv (ingen går oförändrad efter efter att ha fått barn), men jag älskar min kropp precis som den är (efter 3,5 år så att säga). För jag förstår nu att hur min kropp är och alla ”spår” står för vem jag är - mamma. Att vara mamma är det starkaste man kan vara och göra. Det har gjort mig mer självsäker än något. Så, denna kroppen som har gjort så mycket, gett mig så mycket och följer mig livet ut - den ska jag respektera och älska, ta vara på och känna mig fin i! Aldrig någonsin ska jag klanka ner på min kropp igen eller låta någon annan göra det. I choose not to listen.

Så ursäkta mig om jag inte kan låta bli att känna mig en aning provocerad när folk antyder att man har ”tur”, tur att jag är född smal, tur att jag är smal efter barnen bla bla bla. Jag har gått genom samma osäkerheter och tunga grejer med graviditet/förlossning och det har påverkat mig psykiskt som alla andra. Ingen kropp är perfekt i detta störda samhälle, därför har INGEN tur. Jag bara väljer att älska min kropp nu och njuta av den :) Det kan du med, spelar ingen roll hur du ser ut. Lättare sagt än gjort, men det går. Förstår ni min poäng?

Gravid med Isolde

​And it got bigger..

Gillar