Inspiration och kreativitet

Barnen är nattade. Jag är själv hemma, tagit ett bad och slappar framför tv:n nu. Det är helt underbart med tystanden i mitt hem nu.

Jag tänker på det här med kreativitet och jag märker en sak. Hur kreativ man än är, behöver kreativitet inspiration. Att inte ha inspiration kväver kreativiteten. Med inspiration menar jag händelser och människor i livet. Händelser skapar känslor och känslor inspirerar till kreativitet. Hänger ni med? Jag tror det är därför kreativa människor också har ett behov av att vara i inspirerande miljöer och ett behov av att explore. Det är liksom en cirkel som det går i. Man känner sig kvävd annars.

När jag kom till förskolan kom Gabriel och sa med sin mest kärleksfulla röst ”mamma, den här är till dig, jag gjorde ett hjärta till dig”. Det är det bästa en mamma kan få ❤️

Jag vet inte, jag tänker väl mycket på sistone varför jag aldrig riktigt känner mig nöjd. Eller nöjd är nog fel ord, för jag är så otroligt tacksam med vad livet gett mig - mina barn. Jag känner bara att jag vill ha något mer av livet för mig själv. Jag skäms nästan att skriva det, det låter som att jag är girig (jag har så mycket, hur kan jag vilja ha mer?). Men jag inser att man kan inte leva livet genom sina barn. För eller senare blir de stora och har egna liv. Och det behöver jag också ha.

Jag tror jobb-biten påverkar mig mer än jag själv inser. Jag vill inte jobba för att enbart tjäna pengar. Jag vill jobba med något jag älskar. Och jag vill uppleva mer av livet. Jag vet inte, jag kanske tänker så bara för att jag befinner mig i de så kallade tuffa småbarns åren där allt blir väldigt rutinmässigt.. I dunno. Men jag vet i alla fall att jag alltid varit en person med mycket eget för mig och helt plötsligt tappade jag bara det.

Nu ska jag försöka stänga av hjärnan och fylla den med lite extrem drama från Glamour

Gillar