Inte lättare, men roligare

Heeey! What’s up? Vi har varit ute hela dagen. Sån skillnad det är att vara ute med barnen nu jämfört med förra året! Förra året var Isolde typ fortfarande bebis. Minns att jag satt och ammade på lekplatserna och stod och vaggade desperat för att få henne att sova vila. Gabriel var fortfarande så liten att jag fick springa efter honom och hålla honom i handen så att han inte skulle springa ut på en cykelväg eller trillade av en klätterställning. Nu behöver jag knappt springa efter honom. Han ser sig för och han leker självständigt på lekplatsen. Isolde behöver jag fortfarande springa efter, men hon är betydligt lugnare och saktare, dessutom följer hon Gabriel mycket.

Jag vill säga att det blir lättare, men lättare är nog fel ord - för det blir mer och uppfostran blir bara svårare. Det är som pedagogen på förskolan svarade när jag frågade om det blir lättare med tiden; "små barn, små problem och stora barn, stora problem". MEN det blir hela tiden roligare och det underlättar det hela. Antar att det är därför det kan upplevs som lättare, även om fallet inte är så. Vi har sjukt kul nu. Jag och Gabriel pladdrar på. Han är så nyfiken nu och han är så klok, han drar egna slutsatser och argumenterar när han tycker att jag har fel. Det gör mig så glad. Man ska ifrågasätta och dra egna slutsatser. Inte bara svälja allt som alla andra säger. Isolde upptäcker massor nu. Hon minns ju inte förra sommaren, så hon gör allt med sån glädje nu, som att det är första gången. Så kul att se.

Hatar mina pigmentfläckar. De kom under graviditeterna. Vill få lite sol i ansiktet, men är rädd att de bara ska bli värre.

Gillar