Isolde 10 månader

Isolde blev 10 månader för några dagar sen. Nu händer mycket rent kognitivt. Det är kul att man börjar kunna få kontakt med henne på ett helt annat vis. Hon förstår saker ibland. Hon skakar på huvudet när vi säger nej, tittar på rätt person när vi frågar "var är mamma, pappa, Gabriel eller Nalla?", lägger böckerna på bokhyllan, öppnar tv bänken så fort hon ser den och plockar ut allt hon vill leka med, härmar Gabriel med leksakerna, tar saker som hon använder som gåvagn för att ta sig runt och skiner upp som en solstråle när Juan kommer hem.. eller när vi går till micron för då vet hon att det är dags för välling. Det är så kul att se! Det är liksom en liten människa där inne som man börjar kunna kommunicera med.

Hon har nog ingen "högljudd" personlighet. Hon pratar ibland, men är ganska så lugn och tyst, till skillnad från Gabriel. Hon säger mamma, pappa och härmar ljud, men när hon själv har lust. Hon förstår enkla ord som används mycket som vatten, strumpor, lampa, osv. Motoriskt är hon igång, blir stadigare och utforskar mer. Går längst möbler och kan stå själv några sekunder. Hon klättrar inte som Gabbe gjorde och det är jag SÅ lättad över.

Sömn och mat? Sömnen är på bättringsväg. Vaknar oftast 1-2 ggr under natten. På kvällarna innan hon somnar djupt kan hon vissa kvällar vakna till lite, men somnar för det mesta om själv nu. Maten, ja vad ska jag säga.. hon älskar att amma.. hon smakar några teskedar av det mesta, men mer verkar hon inte än vara redo för. Det får ta sin tid.

Gillar