Jag är förälskad (Apple Watch)

Jag äääälskar min apple watch! Om jag hade vetat hur mycket den kommer underlätta vardagen för mig, hade jag köpt en för längesen! Den är så mycket mer än bara en tränings/aktivitetsklocka. Det är som att man har en tiny assistant on your arm som håller koll på allt. I’m literally never taking of this watch, ska ha den på mig 24-7! Jag har svårt med att få ihop saker och komma ihåg de. Är ni som mig lovar jag att detta är det bästa köp du kan göra. Nedan kommer hur man kan använda klockan om man vill ha bättre koll :)

Siri - I fucking love her. Hon påminner mig om allt och det är så enkelt att att bara säga t ex ”lägg in i min kalender att jag har föräldramöte på tisdag kl 18”. Att skriva upp det i en vanlig kalender funkar inte jätte bra för mig, jag glömmer bort det oftast, både att skriva och sen faktiskt att kolla i kalendern. Sen när jag gör något, får jag en miljon tankar på annat jag måste/vill göra och komma ihåg och helt plötsligt gör jag något annat och jag har glömt bort vad jag egentligen skulle göra. Sjukt jobbigt. Det underbara med denna klocka är att så fort jag får upp något nytt i huvudet som jag bara måste göra eller komma ihåg, kan jag bara säga till Siri t ex ”påminn mig att lägga fram kläder till imorgon om en timme” eller viktiga grejer som ”påminn mig att ta ut kycklingen ur ugnen om 20 minuter” (barnen lär förhoppningsvis slippa höra frasen ”grillat är godast” framöver haha) och vips har hon gjort en påminnelse och påminner mig när tiden är inne. Alla mina påminnelser på när jag t ex ska starta fixa mat eller påbörja natta barnen osv, dyker också upp på armen (ja, jag behöver det). Juan börjar bli fett trött på att höra alla min larm (även om han har full förståelse), så de är nice att ha det på armen med vibration istället. Jag reagerar betydligt bättre på det dessutom, larm hör jag inte ens ibland även om det tjuter bredvid mig.

Man kan också ställa in platser, så jag kan be Siri att påminna mig på en plats om något. T ex gömmer jag alltid bort viktiga saker som jag ska göra när jag är på en plats. Låt oss säga att jag måste komma ihåg att lämna in någon lapp till förskolan. Då kan jag bara be Siri påminna mig när jag befinner mig på förskolan att ta ut den fucking lappen som jag tänk lämna in hundra gånger, men glömt och bara ge den till de.

En annan sjukt bra sak är att jag har blivit bättre på att svara på sms. Det kan ta mig dagar, veckor eller i värsta fall månader att svara på meddeande/mail. Men nu ser jag de på armen direkt och det är så mycket lättare att bara be Siri att svara något kort och enkelt.

Detta är GULD för mig. Ni fattar inte hur mycket detta UNDERLÄTTAR mitt liv. Det är kaos i min hjärna, det är jätte jobbigt, ni anar inte.

Gillar