Jobba hemifrån - må bra tips

Då har veckan startat. I'm back at work och barnen på förskola. Jag jobbar hemifrån minst månaden ut. Så skönt! Kommer fortsättningsvis bara leta jobb där jag har mer frihet till hur/var jag utför mitt arbete. Jag både mår bättre och jobbar bättre då. Jag har för övrigt haft en jobbig dipp i humöret, men det är lättare att hantera det utan att behöva befinna sig konstant bland folk (det är mycket bättre nu).

Nu när jag jobbat hemifrån ett tag har jag fått rätt bra rutin i det hela. Jag har ett jobb som är styrt efter ett schema så jag kan inte direkt ge tips på hur man planerar upp själva arbetet, det är redan planerat åt mig typ, men kan tipsa om vad som får mig att må bra under dagarna.

1) Get dressed. Om inte direkt på morgonen så gör som jag, ta det på första pausen. Jag brukar föredra det, jag är väldigt segstartad på morgonen (helvetes jävla morgnar 🔫). Det är skönt att komma upp och fixa barnen, få iväg de till förskolan och inte behöva fokusera på sig själv samtidigt. Ett ton mindre stress.

2) Ät mellis, drick vatten. Ät någon lite kaka, en snickers eller liknande efter lunch också (nej, de är inte farliga!). Okej, ät en fruktjävel om ni vill vara nyttiga. You get the point 😁 Man är piggare då och man kommer upp och rör sig.

3) Öppna ett fönster. Frisk luft gör susen. Jag brukar faktiskt öppna fönstret (eller balkongen) och smutta på mitt morgonkaffe där. Andas in frisk luft och titta ut. Man blir lugn i hela själen. Älskar det. Startar även mina dagar på helgerna så.

4) Sitt bekvämt. Då menar jag inte i soffan, utan se till att sitta på en ordentlig stol (helst kontorsstol) och vid ett bord med plats. Det är hell för ryggen att sitta dåligt.

5) Gör inga hem/hushållsgrejer eller annat på pauserna (eller jo, en lunch-snabbis är alltid OK, gäller att passa på när ungarna är på förskolan 😂). Använd pauserna till att vila och äta. Hjärnan behöver återhämta sig på pauserna och hjärnan behöver associera tiden till enbart jobb om man vill vara så fokuserad som möjligt.

6) Gå ut en sväng innan eller efter jobb. Jag passar på när jag lämnar/hämtar barnen att vara ute lite extra.

Och till det viktigaste..

7) Se till att få in det sociala på fritiden. Detta gäller inte i corona tider, men jobbar man hemifrån eller är hemma för övrig (så som t ex under mammaledighet) får man kompensera det sociala på annat håll. De flesta av oss behöver det. När jag var mammaledig gick jag med i flera mammagrupper och hängde med vänner som bara den. Har nog aldrig varit så social som då. Samma sak om man jobbar hemifrån. Det är jätteviktigt. Har man inte möjligheten att komma iväg ofta irl, finns det massor av facebook grupper eller så trakasserar man sina vänner på whatapp som jag gör. Det går nog inte en enda dag som vi skriver massor, typ hela romaner till varandra. The point is, vill man kan man vara HUR social som helst anytime, det finns vänner överallt (!).

Well, that's all I got.. kanske inte var något värsta haha trodde jag hade massa awesome tips.. eller jo snabbis tipset var ju inte så tokigt 😜

Lunch idag

Gillar