Jobbig del

Jag är så fruktansvärt trött. De sista dagarna har Juni velat amma nätterna långa. Jag minns det med G & I att 9-10 månaders åldern var så.. antar att de utvecklas mycket i den här perioden (det är full fart på henne nu) och de behöver extra närhet. Och så får det vara, rätt som det är vänder det - men det gör det inte mindre jobbig för det. Försöker få in vilor under dagarna och sänka kraven. Jag behöver bara få vardagen att gå runt. Inget extra behövs göras, allt sånt kan vänta. Försöker också vistas ute så mycket som möjligt. Frisk luft och sol hjälper.

Idag & igår på lekplatsen.

Jag sitter faktiskt i skrivandes stund på lekplatsen. Barnen leker, Juni sover och jag dricker kaffe och skriver. Så härligt. Snart blir det podd. Lyssnar på en grymt bra podd för mammor med adhd (typ självutvecklig). Får en miljon idéer.

Till något annat. Jag känner att jag är in i en inte så rolig del av mammaledighet. Jag älskar att vara mammaledig och hemma med barnen. Men denna mammaledigheten är den minst social av de alla. Jag som hade planerat motsatsen. Nu har det varit corona, men det är inte ens det, utan det faktum att jag är hemma med tre barn. Mina dagar cirkulerar kring hämtning och lämning, varvat med sjukstuga. I princip. Det är svårt att planera något överhuvudtaget. Det drar ner mig lite. Hur som helst, jag längtar efter våren. Januari & februari är två jobbiga månader för mig. Men nu är det mars, solen tittar fram och värmen är förhoppningsvis runt hörnet. Jag ska försöka tänka lite positivt och skriva en lista på roliga saker jag vill göra under våren. Jag behöver alltid ha roliga saker inplanerade som jag kan se fram emot. Både med & utan barn. Något kul är att Juni börjar bli så stor nu att hon kommer denna vår kunna vara uppe på lekplatsen lite och till sommaren springer hon säkert runt. Något annat kul är att jag kommer nog snart bli redo att kunna komma ifrån kortare stunder på egen hand. Ni vet vad det betyder - jag ska fixa mina naglar 🤣 Världens mest fåfänga grej, men tanken av att få ta en liten runda på stan utan barn, fixa naglarna, äta något, ta en kaffe.. my god, känns som världen lyx just nu.

Gillar