Julafton

Godmorgon! Jag har tagit en välbehövd paus från allt vad som heter blogg och sociala medier. Jag har haft en hemsk migrän som höll i sig i över en vecka och har varit stressad och trött utöver, allt kom ikapp mig. Ville ändå njuta av julen trots allt, så jag la telefonen på hyllan och använde den minimalt. Igår tog jag inte upp telefonen förrän runt 11 (!). Skönt! Man behöver en paus från internet-omvärlden ibland.

Har haft en skön jul trots huvudvärken. Vi firade med barnen den 23:e och det var en helt fantastisk dag! Gabriel var helt överlycklig när han såg alla julklappar på morgonen som ”tomten” lagt under granen. Det var underbart att se barnen smyga omkring presenterna hela dagen och känna deras glädje och längtan efter att få öppna. Gabriel kramade den stora presenten och höll ett tal där han sa typ 28 gånger att han ”älskade den stora julklappen”. Men jag sa att tomten hade bett oss att vänta till på kvällen, det skulle bli mörkt så att stjärnorna syns och då skulle vi äta och sen öppna presenter. Han sprang hela tiden till fönstret för att se om det blivit mörkt så han kunde se stjärnorna. Han är så klok nu och förstår så mycket. Han uttrycker sig själv mycket och förstår sammanhang på ett helt annat vis nu. Jag blir överraskad varje dag av hur mycket han faktiskt förstår nu. Jag är så stolt!

Polsk julsoppa på bilderna (vi äter polsk julmat som jag är uppväxt med).

Sen på själva julafton kom svärföräldrarna och Juans bror här och firade jul med oss. Det blev riktigt mysigt. Barnen var dock inte alls på humör. Isolde hade vaknat 4 på morgonen och kräkts (ej magsjuka) och Gabriel var som en arg duracell kanin, ingen aning varför. Kanske blev lite för mycket av det goda haha Förrgår var vi hos mina föräldrar/syskon en stund också. Nu njuter vi av lugnet och julmyset fortsätter

Gillar