Konversationer

Var ledig idag, hade ett längre läkarbesök. Sen lyckades jag få lite fritid och jag passade på att städa upp och fixa en del grejer hemma. Det är sällan som jag tycker om att göra sånt, men idag var det faktiskt riktigt skönt att få ordning på en del av kaoset, i lugn och ro.

Kvällen har jag spenderat med barnen. Badat, ätit middag, lekt och myst. Och pratat. Jag försöker ofta att få till lite konversationer med barnen när vi kommit hem. Om allt ifrån hur deras dag har varit till roliga samtalsämnen där vi använder fantasin. Jag frågar aldrig ut de en massa (avskydde sånt själv som barn). Istället berättar jag t ex om min dag och då börjar barnen själva prata om sitt, det blir en naturlig konversation på så vis. Då kan man passa på att fråga lite utan att det känns påtvingat. Gabriel älskar att höra t ex om vad jag har ätit till lunch på jobbet och vill gärna se bilder. Sen berättar han glatt vad de har ätit och sen spinner han på om en massa annat. Eller som idag tog jag bilder på vägen till och hos läkare. De lyssnade precis som de kollade på en film haha Tror det är bra att man inkluderar barnen i vad man gör om dagarna lite smått också, man är borta så många timmar och barnen får en förståelse för varför man är iväg. Och man bygger upp en gemenskap, mer än bara mamma-barn förhållande.

Är extremt trött, så jag ska lägga mig nu. Ska bara dricka upp mitt kamomillte. Har börjat dricka det på kvällarna nu igen. Har fått för mig att det ska göra mig lugnare. Är inne i en period igen där jag vaknar antingen typ 20 min efter att jag somnat, mitt i natten eller extremt tidigt på morgonen och kan inte somna om. Det bara rusar i hela kroppen. Sjukt jobbigt.

Gillar