Kräftan

Tror ni på stjärntecken/horoskop? Jag är en hyfsat smart människa och ganska källkritisk av mig, så jag kanske inte borde läsa sånt här, men jag vet inte, jag bara fascineras av det. Jag tror på vetenskap, men en väldigt flummig del av mig älskar att gå in i vad jag kallar för mina ”fantasi tankar” och ”tänk om tankar”. Man måste vara open minded, eller hur?

I alla fall, det kanske bara är bullshit, men satt och läste kräftans horoskop/beskrivning (jag är en kräfta) och sjukt vad det stämmer in. Så är det alltid när jag läser om kräftan, har aldrig varit fel. Hur sjuk är inte det.

Vad är ni för stjärntecken?

Kräftan (helt galet hur det stämmer in ju!)

Kräftan tillhör vattnets element och styrs av känslor och sitt hjärta. Som barn har de ibland svårt att handskas med omvärlden och kan ha dåliga försvarsmekanismer när de utsätts för prövningar, vilket gör att de måste hanteras med omsorg och förståelse av föräldrar. Som vuxna är de snabba med att hjälpa andra, precis som att de är snabba med att undvika konflikter.

Kräftor är känsliga och mottagliga för intryck, vilket gör att deras sinnesstämning kan växla snabbt. De är samtidigt reserverade och kan vara rädda för att visa upp sitt stora känsloregister. De bryr sig om och fäster sig lätt vid andra, är försiktiga och mjuka. Självförtroendet är inte alltid på topp och många kräftor tar sig själva på väldigt stort allvar. De är lättstötta och har behov av bekräftelse.

En beskyddande läggning är kännetecknande liksom ett stort trygghetsbehov. Kräftan ställer alltid upp för en vän i nöd och behöver få uttrycka sitt rika inre liv. En kreativ ådra hör ofta till bilden. Intuitionen är stark och hemmet är kräftans bas. En fantasifull och humoristisk känslomänniska, som gärna roar och pysslar om sina närmaste.

Gillar