Lite skit i hörnen skadar ingen.

Jag och Gabbe var nere på Mobilia idag, hans andra par glasögon var klara. Men de satt helt snett hur mycket de än justerade, hela bågen var typ sne. De beställde en ny, vi får se om den sitter bättre, annars får vi byta till ett par andra. Irriterande när sånt blir fel.

Efteråt gick vi in på Lekia och Gabbe fick välja något litet till sig själv och till Isolde. Jag förberedde honom innan med att det bara blir något litet, då de nyligen fått mycket. Han sprang in i Lekia som att han aldrig sett leksaker och vrålade typ på allt "mamma, wow, kolla!". Jag påminde honom om vår plan, och - han var så duktig, valde bara något litet (med min hjälp) precis som vi hade bestämt. Det ger mycket att förbereda barnen för situationer där de kan gå upp högt i känslor. Han valde en liten leksaksbil och Isolde fick glitterpennor.

När vi kom hem somnade jag i soffan en stund och Juan tog med barnen ut för att rasta Nalla. Jag vaknade med ny energi och städade upp för veckan. Jag har gjort en deal med mig själv (ett råd som jag fick från adhd terapeuten). Enbart 2 h städ på söndagar. Dammsuga en gång under veckan och vanlig undanplock på vardagar. That's it. Sen får det vara som det är och det jag inte hinner med släpper jag. Jag är inget städ-freak. Inte alls. Jag har extremt svårt för den biten, det känns som en olöslig ekvation som har gett mig en enorm stress. Det är därför jag försöker strukturera upp det. Jag börjar äntligen landa i en bra rutin och även med ett bra förhållningssätt till det hela. En i min mammagrupp med Gabbe sa en sak som fastnade "lite skit i hörnen skadar ingen". Det är en lugnande tanke när jag inte får till det som jag vill. Den ger mig perspektiv, det finns liksom viktigare saker i livet.

Nu mina vänner, barnen sover, jag ska ta ett glas vin och sen blir det serier. Ikväll ska vi kolla på Ozark.

Gillar