Mer tid

Portalen har legat nere så därav kommer morgoninlägget nu.

Godmorgon. Jag började dagen med frukost och en Premalex. Det känns för mycket denna gång. Jag brukar alltid väga fördelarna mot biverkningarna, just nu tar jag hellre biverkningarna än att känna mig så här nere. Jag måste fungera.

Vi hade långfrukost i soffan. Toast och saft. Kaffe. Havrebollar. Man får unna sig lite extra gott på helgerna. Havrebollar är så goda (vit chokladbollar). Efter en stund plockade jag undan allt som blivit stökigt från veckan så att det blir lättare att städa imorgon.

Jag har ju jobbat mycket på sistone med planering, struktur och rutiner. Det stämmer som min psykolog säger, att ju mer man planerar, ju mer får man gjort och desto mer tid/möjlighet finns det till att vara spontan. Jag gillar egentligen inte att allt är inplanerat (det känns tråkigt att bara ens tänka på det), jag vill vara spontan, men när jag är det blir det ett enda stort kaos. Nu när jag lärt mig en del planeringsstrategier märker jag att när det väl fungerar, flyter allt på bättre och det känns som jag blir betydligt mer effektiv i vardagen. Det är nästan som att det blir fler timmar på dygnet. Men - planeringsbiten kommer inte lätt för mig. Det är extremt svårt. Det håller ett tag, sen faller det, sen håller det ett tag igen, faller, osv. Det tar dessutom en ENORM energi från mig. Den processen går ju inte automatisk när man har adhd, utan jag behöver konstant påminna mig om det. Men jag försöker acceptera att det är så jag fungerar och att när det faller är det bara till att resa sig upp igen när krafterna finns där och försöka på nytt.

Om en stund ska vi baka kanelbullar!

Gillar