Morsdag, BVC & första två jobbveckor

Idag är det morsdag och vi har haft en riktigt fin och mysig dag so far. Blev överraskad med blommor och tårta. Men det viktigaste är att bara vara med familjen. Gabriel har dock fått feber nu. Sitter här bredvid honom och han ligger och sover. Mitt lilla hjärta. 

I torsdags var jag på BVC med Isolde. Hon vaccinerades för bland annat mässling. Hon har varit jätte gråtig sista dagarna, vet inte om det är det eller om hon också håller på att bli sjuk som Gabriel.

Två veckor har jag jobbat nu. Än så länge bara utbildning. Måste säga att det har överlag börjat bättre än vad jag trodde. Jag älskar mammalivet och jag tycker att jag har för lite tid med barnen nu (men det kommer ändras om två veckor), men det finns en poäng med att ha balans, att ha en bra kombination mellan jobb och barn/privat. Man behöver få vara sin egen person också. DET BEHÖVS. Man mår bättre. Jag lovar. 

Ibland tänker jag att den jag är, är mamma. Och ja, det är en jävligt stor del. Men jag är också Jojo, en egen kvinna med egna behov. Jag har varit som lyckligast någonsin när jag var mammaledig, men det har påverkat negativt på andra områden att aldrig få tid typ till att vara MIG. Jag förstår det nu. Jag har typ inte haft en vanlig föräldraledighet. Jag har varit hemma nästan 3,5 år med barnen. Jag har praktiskt taget varit som en stay at home mom och det är påfrestande på vissa sätt även om det är underbart. Jag hade gjort om det igen och jag behövde det just då. Men i längden ser jag positivt på att ha en bra balans mellan barn/familj och jobb.

Gillar