Några bra morgnar

Senaste dagarna har börjat betydligt bättre. På kvällen efter vår kaosiga morgon kom Isolde till mig och sa ”förlåt mamma för att jag har tramsat hela dagen”. Vi kramads och jag sa att det är okej, det kommer en ny dag och vi försöker på nytt, men att vi behöver tillsammans samarbeta för att det ska gå bra och ingen ska bli arg eller ledsen. Sen pratade vi lite om hur man kan göra om man blir arg, om känslor, etc. Hon är klok och kan förmedla sig själv kanska bra, hon hade en del egna förslag och hon sa även att hon inte vill komma för sent ”för alla stirrar”. Hon förstod att hon behöver samarbeta på morgonen för att hon ska komma i tid.

Många gånger när barn förstår sånt, är det ändå glömt till när det faktiskt gäller och känslor kommer i affekt - men det satt faktiskt kvar, för morgnarna har faktiskt gått bra. Hon har en grej där hon tycker att alla kläder sitter och känns konstiga, hon hakar upp sig på det och blir arg i från frustration. Jag förstår det helt och hållet. Så hennes ”trams” är ju inte helt av ingen anledning och det kan inte försvinna bara så. Men poängen är väl att visa henne hur man kan hantera känslor av frustration. Jag såg att hon fastnade lite idag på att byxorna kändes ”konstiga”, men vi löste det så som vi pratade om det igår kväll. Varifrån jag får mitt tålamod med barnen (och tydligen vet jag exakt hur man ska hantera känslor 🙄) vet jag inte. För när det kommer till mig själv är jag motsatsen 🤦🏼‍♀️ Men kanske är det just det som gör att jag faktiskt är ganska bra på att förstå barnens och andras känslor..

Hos svärisarna. Njuter av en stund vid fönstret. Precis allt kan se vackert eller speciellt ut genom ett fönster.

Veckan hos svärisarna börjar gå mot sitt slut. Är sista dagen där och ikväll åker vi hem igen. Både kök och toaletter i lägenheten är klara nu.

Ska iväg och hämta barnen nu. Vi ses 😊

Gillar