No salsa & sagor

Jag valde att hoppa över salsan idag. Är extremt trött. Jag lyckas inte sova. Jag vill verkligen inte missa salsan och jag brukar normalt vis ignorera att jag är trött och tänka ”jag får ny energi av att göra något kul” och kör på (och visst stämmer det till en stor del, man laddar om av positiv energi), men jag har förstått att jag måste prioritera hälsan när kroppen säger ifrån.

Jag känner mig dålig när jag ställer in och prioriterar vila, men jag måste ändra det tankesättet. Det är okej att ta tid för att vila, man måste tillåta sig själv det. Man ska aldrig någonsin heller jämföra sig själv med hur mycket andra orkar. Vi har alla olika förutsättningar och fungerar på olika vis. Det lustiga är att människor tror att adhd innebär en oändlig energi. Det är så långt ifrån sant. Jag har nog aldrig träffat så utmattade människor som de med adhd. Man blir utmattad när man går på högvarv och tar in allt inombords, it’s as simple as that.

Nattning. De somnar i vår säng och sen flyttar jag över de. Älskade underbara nattning. Vill aldrig det ska ta slut.

Jag har haft en lugn kväll istället. Läst en massa böcker med barnen. De somnade en stund sen. Innan vi släcker och sover pratar vi alltid en stund. Ibland om dagen, om vad vi är tacksamma för, om något de undrar eller är bekymrade över. Ibland har vi en liten frågesport eller så läser vi eller berättar sagor. Jag älskar att berätta och hitta på sagor för de. Ju mer galna och otänkbara storys - ju mer wow ser jag på deras små ansikten. De älskar det! Idag hittade jag på att Pyjamashjältarna träffade Greta gris och vad som hände då (Greta fick följa med på special uppdrag att rädda världen från mini ninjorna). The look on their faces. Priceless. Imorgon ska de få höra när Ben 10 träffade Masha och Björnen. Den ska bli mer en komedi tänkte jag haha

Själv ska jag strax krypa ner under täcket, läsa en bok, dricka en kopp te och varva ner i förhoppning om att kunna sova hela natten sen. Imorgon har jag läkarbesök och vill vara utvilad.

Gillar