Ny rutin & att älska sig själv

Från och med idag började vi med en ny rutin. Istället för att lägga barnen med vällingen, får de välling i soffan. Vi gör det till en mysig stund och läser böcker samtidigt. Mest för att jag vill få in tandborstningen efter vällingen och inte innan som det är nu. Och jag vill att Gabbe ska kunna kissa innan han somnar så han inte kissar i blöjan (han har blöja på natten).

Barnen älskade det! De sprang glatt och hämtade en massa böcker och var med på nya rutinen direkt. Efter tandborstningen la vi oss i stora sängen (vår) och de somnade direkt. Det är så skönt, båda barnen somnar på typ 5 minuter. Gabriel har gjort det länge, men Isolde började med det någon månad sen. Innan tog det lång tid för henne att somna. Det bara vände av sig självt.

När vi lägger oss berättar jag alltid för barnen att jag älskar de. Varje dag. Barn behöver höra det. Idag pratade vi också om att älska sig själv. Det bästa man kan ge sina barn är självkänsla och självförtroende. Det börjar med att älska sig själv. Det är så viktigt här i livet.

Gillar