Nyårsafton

Vi hade en jätte fin middag med barnen. Vi gjorde det riktigt simpelt i år. Med små barn har jag kommit fram till att man inte behöver göra det svårare än vad det är. Jag vill njuta av middag med min familj, inte stressa över matlagning. Vi köpte färdig potatisgratäng och gjorde kyckling i ugnen med en kryddig vitlöksmarinerad. Till efterrätt blev det en citron mouse kaka. Vi satt länge och njöt. När matbiten inte är en stress känns det mycket lättare att njuta av både sällskapet och maten. 

När vi satt och åt bestämde vi oss för att det ska bli fler middagar (kanske en större lördagsmiddag varje vecka?) i vardagsrummet vid det stora bordet. Det är en speciell känsla att sitta samlade på det viset och få göra det lite extra fint/gott för familjen. Ta en längre middag och bara njuta av varandras sällskap. Vi äter redan middag varje dag tillsammans i köket (det är väldigt viktigt för både mig och Juan), ännu viktigare kommer det bli när jag också jobbar och barnen går heltid på förskola. Att vi som familj samlas och kan småprata lite om dagen.

Hur som helst, efter middagen tittade vi lite på raketer genom fönstret. Isolde tyckte det var så kul, men Gabriel blev rädd. Barnen somnade sen och jag och Juan satt och pratade, drack lite vin och hade en mysig kväll. Vid 00 öppnade vi champagne och skålade in nyåret. Men vår stackars lilla Nalla (hund) var så rädd! Vi hade alla persienner fördragna och satte på musik så hon inte skulle höra, men tyckte hon var lite mer rädd i år. Vi firar faktisk alltid därför hemma, inte ska vår lilla tös vara ensam och rädd.

Gillar